Kontakt detalji
Aleksandra Sandića 14,
Beograd 11210, Srbija
+381 11 27-88-888
Kontaktirajte nas putem mejla:
office@grafix.rs.com
Nazad

KONKURS

treca-naslovna-855x425

Koliko puta ste se u svom radu susreli sa zidom ograničenja? Koliko je samo puta bio potreban još samo jedan korak kako biste realizovali veliku ili barem za vaš rad značajnu ideju koju vam tehničke mogućnosti nisu dozvolile da dosegnete?

Ako radite u oblastima koje podrazumevaju štampu bilo koje vrste kao deo vašeg umetničkog delovanja ili još bolje, ako stvarate u oblastima u kojima niste isprobali draži savremenog sveta digitalne štampe, ovaj konkurs može biti izazov za vas.

Dok je najčešće u prirodi raspisa većine konkursa postavljanje ograničenja, mi vas pozivamo da sasvim suprotno ispitate svoje i naše limite. Lepota je u mašti umetnika, a kada je moguće zamišljeno i realizovati, može se reći da je lepota i u nepostojanju limita.

Svoj trideseti rođendan kompanija Grafix je odlučila da proslavi tako što će ići u susret novim vizijama umetnika i pokušati da zajedno sa njima pomera granice mogućeg. Kako bismo u tome bili što uspešniji u potrazi smo za kreativnim izazovima. Zato pozivamo umetnike iz što raznovrsnijeg opsega likovnih i primenjenih umetnosti da razmisle na koji način bi u svojim oblastima bili u prilici da stvaraju van dosada poznatih ograničenja.

Lepota velikih mogućnosti i formata će ovoga puta ići ruku pod ruku sa lepotom stvaralačkih aspiracija.

Pozivamo vas da postanete deo Grafix umetničkog sveta!

Nagradni umetnički konkurs štamparije velikih formata GRAFIX

POVODOM JUBILEJA OD 30. GODINA

 

Već tri decenije štampamo na širokom spektru materijala i uz pomoć najsavremenijih tehnika digitalne štampe, velikih formata. Ovaj veliki jubilej želeli smo da obeležimo tako što ćemo omogućiti da vaše ideje postanu stvarnost.

 

– Naš posao je digitalna štampa već punih 30 godina.

– Naše tehnologije su digitalni štampači i kateri velikog formata.

– Naši materijali su najširi spektar pločastih i materijala iz rolne, velikog formata.

– Naše mogućnosti su kombinacija materijala, dizajna, poznavanje tehnika štampe i štamparskih efekata.

 

Otvaranje za javnost estetike novih tehnologija, nije samo poziv da u pogon stavimo nove mašine i softvere, to je ujedno i poziv učesnicima konkursa, da zajedno pokažemo kako je 21. vek doneo inovativne mogućnosti i pomerio granice viđenja lepog.

Nekada je samo predmet mašte mogla biti mogućnost da se štampom postigne 3D efekat ili efekat duboreza, dok nam je danas sve to na dohvat ruke. Na nama je da tim mogućnostima damo najbolju upotrebnu i kreativnu funkciju.

Brendovi su svoju komunikaciju sa korisnikom putem komercijalne grafike doveli do savršenstva, a u pojedinim slučajevima i umetnosti. Mnoge kampanje su ostale zapamćene po kreativnom dometu i uticaju koji su ostvarili na širu javnost i potrošače. Mnoge robne marke su u umetnosti i umetnicima tražili glasnogovornike za svoj proizvod. Vise od tri decenije grafika je bila neizostavn ideo svake kampanje, lansiranja i aktivacije.

Na bezbroj načina promovisan je proizvod kroz ovu tehniku. Želja nam je da ovim projektom komercijalni proizvod stavimo u drugi plan i pre svega materijalizujemo umetničko delo kroz estetiku digitalne štampe i velikog formata. Cilj nam je da ukažemo na lepotu koju poznajemo, pored koje živimo i na kojoj smo bazirali naš rad.

Pozivamo vas da iskoristite, dizajn, naše materijale i mogućnosti na neočekivani način, kroz

eksperiment, stvarajućinove forme i slojeve. Zadajte nam težak zadatak , koji ćeza nas biti izazov. Mi volimo izazove!

Tokom procesa rada bićemo vam u potpunosti na raspolaganju da zajedničkim snagama realizujemo umetnička dela koja će pomeriti granice već viđenog.

Veoma širok dijapazon naših mogućnosti ovoga puta stavljamo u službu kreativnosti i umetnosti.

Konkurs je otvoren od 8. decembra 2022. godine do 20. januara 2023. godine.

Pozivamo sve umetnike,kao i studente doktorskih studija umetničkih fakulteta, koji svoju delatnost obavljaju u domenu likovnih i primenjenih umetnostida se prijave na konkurs.

Ukoliko ste zainteresovani za učešće na konkursu, pošaljite nam svoju umetničku biografiju i do dva svoja rada na e-mail adresu: grafix.jubilej@grafix.rs

Odabrani kandidati će se 3. februara pridružite u vođenoj turi kroz štampariju Grafix, gde ćemo vam predstaviti šta su naše mogućnosti i kojim materijalima i tehnikama raspolažemo.

Nakon vođene ture, dobićete radni komplet sa primerima i mogućnostima štampe koji će vam, nadamo se, poslužiti kao inspiracija za rad.

USLOVI UČEŠĆA NA KONKURSU SELEKTOVANIH KANDIDATA

 

– Na konkurs se prilaže idejno rešenje uz kratku pisanu eksplikaciju.

– Radove dostavljati u PDF formatu.

– Uz vizuelno rešenje rada moguće je dostaviti prateću dokumentaciju koja bi detaljnije pomogla u razumevanju načina realizacije.

– Idejna rešenja slati najkasnije do 3. marta 2023. godine

 

Svi radovi koji uđu u izbor za izlaganje će biti producirani od strane štamparije Grafix.

Konkurs je otkupnog tipa. Nagrađeni radovi će se štampati u dva primerka, od kojih jedan ide umetniku a jedan zadržava Grafix za formiranje kolekcije.

Maksimalna predložena veličina realizovanog štampanog rada je 3×3 m.

Priprema radova odabranih od strane komisije može biti realizovana u programima CorelDraw, Adobe Paket, Affinity Suite ili Procreate.

  NAGRADNI FOND

 

Naša kuća će u saradnji sa stručnom komisijom dodeliti pet novčanih/otkupnih nagrada ito:

 

I nagrada 300.000 dinara

II nagrada 180.000 dinara

III nagrada 120.000 dinara

IV nagrada 80.000 dinara

V nagrada 50.000 dinara

 

Konačni rezultati konkursa će biti objavljeni najkasnije do 12. marta 2023. godine.

Izložba selektovanih radova, u trajanju od dve nedelje će se održati tokom septembra 2023.godine u adekvatnom galerijskom prostoru.

Tokom tog perioda izlagačku delatnost će pratiti i katalog, kao i prateća medijska kampanja

 

Beograd, 8. decembar, 2022. godine

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy