Kontakt detalji
Aleksandra Sandića 14,
Beograd 11210, Srbija
+381 11 27-88-888
Kontaktirajte nas putem mejla:
office@grafix.rs.com
Nazad

PREZENTACIJA

cetvrta-naslovna-855x425

Poštovani umetnici i dragi gosti, želim da vas pozdravim i da vam pretstavim današnje domaćine, koji će napraviti uvodnu reč, približiti vam naše tehnologije i na kraju prezentacije odgovarati na vaša pitanja: upoznajte Darka, Velibora, Jadranku, Miodraga, Ljubu i Dušana. Naše zajedničko biće Grafix ću predstaviti najkraće moguće, zato što smo radili zajedno, imamo iskustva, znamo se.

Emina

Osim dugovečnosti što naš jubilej govori, možemo sebe da opišemo kao pionira digitalne grafike i velikog formata kod nas. Firma je nastala na tranzicionim promenama ’93 godine. Ono što smo proživeli od te davne ’93-će do 2023-će je: Kada ništa u okruženju nije ohrabrujuće, zaronite u svoj posao, on će vas sačuvati. U našem slučaju od kada smo zaronili nismo imali prilike da izronimo. Da li zato što su svakakva zagađenja društvena i ekološka bila ili zato što je naš svet bio daleko bolji, teško je reći. Doduše postojala su kratka i povremena izranjanja na površinu, kao što je ovo danas. 30 godina kasnije, grafika je ostala naša ljubav, primene i tehnologije se menjaju ali potreba za komunikacijom ostaje:

Naše razmišljanje o projektu, šta smo hteli? Naš “peace of mind”
Ideja o pravljenju izložbe ima svoj koren u pojavi koja je deo procesa našeg rada. Taj proces u osnovi ima razmišljanje o proizvodu. Koji materijal će najbolje da iznese ideju, koja tehnologija će dati najbolji detalj i spoj, kakvo će izlaganje biti, kakva će komunikacija sa kupcem biti…

To svakodnevno promišljanje od čega, kako, delovi, celina, detalji i spojevi, slojevi, stvarala je jednu nuspojavu koja je rasla.

Ta nuspojava je iskustvo i bogatstvo osvojenih detalja i rešenih problema. Iskustvo kao pomenuta pojava je ono sa čime pristupamo svakom sledećem radu. Međutim, postoje neka veoma vredna rešenja koja se iskoriste samo jednom i nikada više. Svest o tome postala je koren ideje o izložbi za koju bismo onim najkreativnijim otvorili sadržaj naših zapisa i receptura i vodili ih kroz tehnologije do stvaranja nečeg vrednog i bezvremenog.

This website stores cookies on your computer. Cookie Policy