02/09/2023 Dalibor

Utisci

Na početku projekta nismo znali da li tehnike koje koristimo u komercijalnoj grafici mogu da generišu vrednost u umetničkom stvaralaštvu. Ali, onda smo sreli umetnike. Kod njih te sumnje nije bilo. Više od šest meseci trajalo je promišljanje, istraživanje i probe i kao što možete da vidite, u većini slučajeva, uspeli smo da stvorimo nešto što vas tera da zavolite delo.

“Na početku projekta nismo znali da li tehnike koje koristimo u komercijalnoj grafici mogu da generišu vrednost u umetničkom stvaralaštvu. Ali, onda smo sreli umetnike. Kod njih te sumnje nije bilo. Više od šest meseci trajalo je promišljanje, istraživanje i probe i kao što možete da vidite, u većini slučajeva, uspeli smo da stvorimo nešto što vas tera da zavolite delo. Da se izgubite u njemu, i što je najvažnije, da ne želite više da se ode njega odvojite. Ovim projektom Grafiks je započeo svoju zadužbinu, kolekciju moderne srpske umetnosti u velikom digitalnom formatu. Naša misija je da osnažimo i podržimo umetnike koji u ovom formatu žele da stvaraju”.

Siniša Radnović

Izložba “Lepota velikog formata” je održana u Salonu muzeja grada Beograda i bila je izvanredna prilika da se prikaže umetnička i tehnička raznolikost produkcije radova. Umetnička raznolikost očarala je publiku, pružajući im priliku da istraže različite stilove i tehnike. Mediji nisu ostali ravnodušni prema ovom događaju, te su poznate televizijske stanice i novine, uključujući RTS, Novosti, Nova.rs istakle ovu izložbu kao jedan od važnih kulturnih događaja u gradu. Svi posetioci izložbe, kao i oni koji su je pratili putem medija, složiće se da je ovo bio spektakularan događaj koji je obogatio kulturnu scenu grada Beograda. Izložba “Lepota velikog formata” je privukla pažnju televizija i novina, a njen uspeh obećava svetlu budućnost za umetnost i kulturu našeg grada.